Voetbalclub VV Geel Wit sprak met de 7 finalisten uit Ameland

Welke voetballer droomt er niet van een carrière bij een profclub? Zeven jeugdige Amelander voetballers mogen nog even verder dromen, want zij zijn geselecteerd voor de finaledag van het PANNA! Sterrenteam! 
De gelukkigen zijn Adriaan Iemhoff en Kyentha de Vries van SC Amelandia en Bram Fox, Sarah Kienstra, Kim Beijaard, Thijs Kienstra en Johnny Ytsma van VV Geel Wit.

Zij zijn uitgekozen op basis van hun prestaties tijdens de PANNA! Sterrenteamdagen die op 5 en 12 augustus bij Geel Wit en Amelandia zijn gehouden. In totaal deden zo’n 50 kinderen hieraan mee.

We spraken met zes van de winnaars (Kyentha was verhinderd). Allemaal blijken ze te blaken van zelfvertrouwen, want alle zes hadden zich ten doen gesteld op deze dag te schitteren en door te gaan naar de finale. Dat is dus gelukt! Overbodig te zeggen dat ze allemaal superblij zijn met de uitverkiezing. Ze vonden het een leuke dag, maar zeker ook een leerzame dag. Iedereen heeft wat anders geleerd. Thijs kan nu beter overspelen, Sarah weet zich beter uit lastige situaties te werken, ook Bram kan zich uit drukke situaties voetballen, Johnny heeft ervaren hoe belangrijk het is om altijd in beweging te zijn, Adriaan heeft trucjes geleerd en Kim heeft zich in de oren geknoopt dat je niet met zijn allen op de bal af moet lopen.

Als ze profvoetballer worden gaat Johnny het liefst naar PSV, Bram naar FC Twente, Adriaan en Thijs zien het wel zitten bij Ajax, Kim en Sarah zouden maar wat graag willen doordringen naar de Oranje Leeuwinnen, ofwel het nationale damesteam. Als favoriete club geeft Sarah Ajax op. Ze is al aardig op weg want dit jaar gaat ze trainen bij SC Heerenveen. Bram heeft twee jaar bij SC Cambuur getraind en daar heeft hij veel geleerd.
Wie het verder wil schoppen moet daar wel wat voor over hebben. Kim ziet dat wel als een probleempje, maar Bram vindt dat je het gewoon moet proberen.
Opvallend is het grote aantal spitsen: Thijs, Bram en Adriaan staan in de punt van de aanval. Adriaan is nog maar zeven, maar in een met 7-0 gewonnen oefenwedstrijd schoot hij er maar mooi even vijf in! Kim is midmid en duikt ook wel op in de spits, Sarah is rechtsvoor en ook actief achter de spits. Johnny is het meest verdedigend ingesteld; hij is zowel op het middenveld als in de centrale verdediging te vinden.

Gevraagd naar hun sterke punten antwoorden Thijs en Adriaan eensgezind: doelpunten maken. Ook Bram kan scoren als de beste, daarnaast beschikt hij over een goed overzicht. Ook aan het spelinzicht van Johnny mankeert niks. Sarah is goed in 1-2-tjes en Kim blinkt uit in dribbelen en de bal afpakken.
In oktober mogen ze dus hun kwaliteiten laten zien tijdens de finaledag, waar een kleine 300 kinderen in drie leeftijdscategorieën in actie komen. De besten worden geselecteerd voor een plek in één van de definitieve PANNA! Sterrenteams. En wie weet lopen er scouts rond die op zoek zijn naar talentjes.

De PANNA! Sterrenteamdagen op Ameland stonden eigenlijk helemaal niet op de planning, maar doordat het coronavirus het oorspronkelijke schema door de war gooide, kwam er ruimte vrij. Vervolgens kwam er contact met buurtsportcoach Martine Kienstra en even later stonden liefst twee bezoekjes van het PANNA! Sterremteam aan de Waddendiamant op het programma. Met dank aan Wagenborg Passagiersdiensten, die voor de overtocht heeft gezorgd. Een geslaagde happening die voor herhaling vatbaar is, want dit is een geweldige reclame voor Ameland, concludeert Martine.

 

(Bron: VV Geel Wit, van https://www.geelwit.nl/1/1401/zeven-amelander-voetballers-naar-landelijke-panna-sterrenteamdag/)